Klik på omslaget for at forstørre i et nyt vindue


Om bogen

Lukas og Viktor er barndomsvenner, men er ved at glide fra hinanden efter 10. klasse. En lørdag aften beslutter de sig for at hænge ud ligesom i gamle dage, og da de ikke har nogen penge, går de med til at aflevere en pose for banden Black Brotherhood.

Det burde være en nem tjans, men alligevel mister de posen, og efter et mislykket forsøg på at stjæle den tilbage er de pludselig på flugt fra både Brotherhood og det lokale politi.

Alting går fra slemt til værre, da Lukas’ kæreste stikker af hjemmefra, og Viktor smækker en bandeleders hånd i stykker med en bildør, og nu kender de kun én person, der kan hjælpe: Oldefar.

Lukas’ oldefar lavede noget under krigen, som gjorde ham mærkelig, men han ved, hvor man kan skaffe kontanter. Og snart er vennerne på vej gennem natten mod det endelige opgør med fortidens spøgelser og nutidens blodtørstige bandemedlemmer.

UDGIVELSESDATO: 4. september 2020
FORLAG: Brændpunkt
SIDEANTAL: 175
ISBN: 978-87-938-3586-3


Til skolen: På røven i undervisningen?

"På røven gennem natten" rejser en række spørgsmål om, hvad det egentlig vil sige at blive voksen og finde sig selv og sit eget ståsted i tilværelsen. Bogen vil med sin fængslende handling være velegnet til elevernes selvstændige læsning, og historien lægger op til refleksion og debat.

Læs mere og download den gratis lærervejledning som PDF.


Anmeldelser

(giver ikke karakterLektørudtalelse, Dansk Bibliotekscenter:

"Det er først og fremmest en bog med smæk på og en energisk fortælleglæde. […] En god spændingsbog for folkeskolens æld­ste klasser. […] Meget imponerende spændingsbog."

Læs hele udtalelsen som PDF her


(5 ud af 5 stjerner) Sus' bogblog:

"Den her bog er simpelthen genial. Den er så spændende, fuld af skøre påfund og spændende karakterer, den er umulig at slippe, og jeg elskede hvert eneste ord. Karaktererne er skønne og fulde af liv, og hele historien er bare crazy og langt ude på den allerbedste måde.

Søren Poder formår på meget få sider både at få en fantastisk, skør og vild historie op og køre, men samtidig får han også skabt et sæt virkelige fantastiske karakterer, som både har baggrundshistorie og personlighed. Der er ingen flade papfigurer her, men derimod personer man føler man kender efter ganske få sider.

Hele historien er så vild, skør og absurd, og der sker bare så meget hvor man sidder med åben mund og polypper og ikke fatter at det lige faktisk skete."

Læs hele anmeldelsen her


(5 stjerner) Dagbladenes Bureau:

"Underholdningsværdien er stor, men der bliver også plads til at sætte vigtige emner til debat i Søren Poders velskrevne nye bog, hvor bedste- og oldefædre også sagtens kan læse med."

Læs hele anmeldelsen som PDF her


(giver ikke karakterBogbotten:

"Det er en stor fornøjelse, at en ungdomsbog foregår i netop Herning, Silkeborg og Holstebro og ikke i Ishøj eller Rødovre. Der er fine lokale bemærkninger, de kører forbi mindestenen for Kaj Munk (hvem? En munk?) og der sker en del hos det lokale politi i Holstebro.

Dette er en virkelig spændende krimi, der også er en fin fortælling om familie og sammenhold, men først og fremmest er det en spændingsroman til unge. Dem er der ikke mange af."

Læs hele anmeldelsen her


(5 ud af 6 stjerner) Cats, books and coffee:

"En underholdende og hæsblæsende bog, der helt sikkert vil vække begejstring hos det yngre publikum. […] Med sin til tider absurde humor og hæsblæsende tempo vækkede bogen minder hos mig om Bjarne Reuters Tre engle og fem løver, og det er slet ikke værst at minde om.

Bogen er holdt i et nutidigt og lige ud af landevejen sprog. Plottet er ligetil og hænger godt sammen, ligesom den hæsblæsende action stiger hele vejen gennem læsningen.

Mellem bogens linjer finder man mere alvorlige temaer, og der lægger bogen op til gode samtaler mellem forældre og børn. De valg man tager og de konsekvenser de kan medføre. Sammenstød og forståelse mellem forskellige kulturelle baggrunde og vigtigheden af at lære af de ældre generationer. (Specielt samtalerne mellem Oldefar og Amira var altså skønne)."

Læs hele anmeldelsen her


(5 ud af 6 stjerner) Louise Juelskjær Hansen:

"Jeg er simpelthen TOP underholdt fra start til slut. Bogen har et sprog, som fanger de unge, er nem og overskuelig i sin opbygning, og fortællertempoet er højt hele vejen igennem. Udover det er bogen humoristisk, samtidig med at den belyser vigtige temaer som kriminalitet, kærlighed, moral, racisme og generationskløfter."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakterHyggegeek_Litteratur:

"Bogen er en ungdomsroman for de 13-16 årige, så jeg vred armen rundt på husets 12-årige knægt og bad ham læse den. Det skete i et overraskende hurtigt tempo, og han synes, at bogen er både dramatisk, opslugende og sjov. Ja, han vil næsten sige, at bogen er en af de bedste, han nogensinde har læst.

Jeg fik selv læst bogen på et par dage. Det er en rigtig pageturner, der foregår i et hæsblæsende tempo, så der slet ikke er tid til at kede sig. Den byder på et sprogbrug, der bestemt ikke er for sarte ører, men som teenageren helt sikkert vil elske. Forfatteren har sans for komedie, og vi grinede begge højt mange gange, men historien er også fuld af følsomhed og alvor, hvilket giver en helstøbt oplevelse."

Læs hele anmeldelsen her


(5 ud af 6 stjerner) Fritids_læseren:

"På røven gennem natten er en rigtig opslugende fortælling med masser af fart over feltet, humor og spænding. Det er en rigtig god bog til én, der måske ikke læser så meget i sin hverdag. Og generelt en virkelig god ungdomsbog med masser af underholdning."

Læs hele anmeldelsen her


(4 ud af 5 stjerner) Please, just let me read:

"Sproget er humoristisk og groft, og til tider på grænsen af, hvad man kan tillade sig - det er ikke for sarte sjæle, og man må være forberedt på at blive provokeret undervejs. Heldigvis er de enkelte karakterer i stand til at tage vare på sig selv og forsvare sig, når humoren bliver på deres bekostning, hvilket også mildner det hele lidt."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) Hjaeresen_bogblog:

"Samtidig med at bogen er fyldt med en masse spænding, kommer den også ind på nogle forskellige problematikker. F.eks. udnyttelse af naive børn i det kriminelle miljø og forbudt kærlighed. Jeg er fanget fra start til slut, der sker en masse. Ligesom bogens forside så fint illustrerer."

Læs hele anmeldelsen her


(5 stjerner) Livet i dukkehuset:

"Jeg simpelthen grinede mig gennem denne, især over karakteren Oldefar, han er godt nok skæg og skønherlig. Hans underlige ordsprog er med til at gøre bogen virkelig god. Bogen er en virkelig god børnekrimi, som jeg er sikker på bliver en succes hos børn og unge."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) Skriveri, bogtips og andet:

"Elsker sproget i bogen, især fordi sproget er så meget i den tid, vi er i. Det synes jeg er med til, at bogen bliver troværdig og realistisk at læse! Dialogerne i bogen er gode og er med til at skabe den gode fortælling, som denne bog helt klart er! Jeg kan godt lide, at man føler, at man er med i historien hele vejen, og at den fanger en!"

Læs hele anmeldelsen her


(4 ud af 5 stjerner) Litteraterne:

"Alt i alt er På røven gennem natten en spændingsfuld, sjov og hurtig læst børnebog, som helt sikkert vil fange især unge drenge i starten af teenageårene."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakterBogvægten:

"Her er det hele: et vildt tempo, en gammel uoverensstemmelse, og et par teenagere der pludseligt tvinges ud i det rene James Bond. Ydermere får vi et kig på muligheder for drenge som Lukas og Viktor der er repræsentanter for en trængt underklasse. Amira er i konflikt med sin kulturelle baggrund og tilføjer romanen endnu en nuance. Midt under trusler og uhygge er der også god humor, ikke mindst fra den måske ikke-helt-så-demente oldefar, der muligvis har penge på kistebunden og i hvert fald skeletter i skabet."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) Æseløre.dk:

"På røven gennem natten har potentiale til at fange de drenge i udskolingen, der ellers ikke gider læsning. Her er action og for mange smøger fra første til sidste side.

Spændende, skør og anderledes historie med fart på."

Læs hele anmeldelsen her


(4 ud af 5 stjerner) Bogreden hos Monika:

"Det er en pageturner af en spændingsroman til unge mennesker, med krimivibes og en god portion humor, samtidig med at der er dybereliggende realistiske lag.

Personerne er troværdige og der er mere til historien end et kurérjob der går galt, for det er i høj grad også en bog om venskab, sorg, familie og kærlighed.

Det er en forrygende bog sprængfyldt med action og humor [...] den er nem at forholde sig til og vil være rigtig god til den unge der ikke læser så meget eller har brug for noget nyt og spændende."

Læs hele anmeldelsen her


(4 ud af 5 stjerner) Rinas bogblog:

"Wow! Hvordan jeg end vender og drejer det, så kan jeg kun sige, at dette er en bog med et hæsblæsende tempo.

Bogen passer rigtig godt til den angivne aldersgruppe, 13-16 år, og kan nemt anbefales, hvis man er til en bog med tempo i og er med på et hæsblæsende eventyr."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) Hverdagens baggård:

"Jeg er sikker på, det er en bog, som kan skabe god debat, hvis den læses i skolen. Vi kommer omkring kriminalitet, stoffer, våben og ikke mindst det kedelige voksenord: konsekvenser.

Bogen er godt skrevet og er yderst fangende. Og den kan helt sikkert anbefales herfra!"

Læs hele anmeldelsen her


(4 ud af 6 stjerner) Mulles bogblog:

"Man kommer for alvor ind under huden på vores hovedkarakterer og får lov til at se med over skulderen på dem.

Jeg blev godt underholdt af historien, og der var flere steder, hvor jeg havde grineflip og havde svært ved at stoppe igen. Bogen kan i den grad anbefales."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakterSkriv for livet:

"På røven gennem natten er en hæsblæsende historie om et par unge knægte, der kommer ud på deres livs eventyr. Den er klukkende sjov, let at læse og ikke mindst godt strikket sammen.

Bogen (har) et let og levende sprog, der er perfekt til de yngre læsere. Der er godt gang i den, og der er ingen tunge steder, der kan smide dig af. Det er en rigtig drengerøvsbog, som nok skal indfange mange unge sjæle derude."

Læs hele anmeldelsen her

(5 ud af 6 stjerner) Frk. West læser:

"Det er en bog med fuld fart over feltet fra første til sidste side. Den er humoristisk og fyldt med action, spænding, våben, biljagter, venskab og meget mere. Jeg tror, bogen vil kunne lokke nogle af de actionhungrende drenge på 13, 14, 15 år til at læse, og den slags bøger skal vi bare have mange flere af."

Læs hele anmeldelsen her


Køb "På røven gennem natten"

(Opdateret 25/1 2023 (inkl. affiliate links) med forbehold for prisændringer og udgåede varer. Fragt og evt. medlemstilbud ikke medregnet)

Køb direkte hos mig

Alle mine bøger kan også købes direkte hos mig, og hvis du gerne vil have en hilsen og/eller min signatur i bogen, så sørger jeg selvfølgelig også for det. Kontakt mig her, for at høre nærmere (du får naturligvis rabat, hvis du køber mere end én bog).