Forfatterbesøg

Vil du høre mere om mine bøger, research og skriveproces eller livet som forfatter? Måske vil du gerne selv blive bedre til at skrive?

Jeg vil meget gerne komme på besøg og holde foredrag, for eksempel på skoler, biblioteker eller i foredragsforeninger, med indhold, der passer til dine og deltagernes ønsker. Kontakt mig endelig, hvis du har spørgsmål eller særlige ønsker til emner og indhold - det er helt uforpligtende, og jeg er altid klar til at høre fra dig.

Du kan også vælge (eller lade dig inspirere af) et af disse foredrag:

BLIV FORFATTER!
10 ting, jeg gerne ville have vidst 
og 2 ting, jeg prøver at glemme igen

Med små anekdoter, gode råd og konkrete anbefalinger guider jeg deltagerne igennem processen fra idé til færdig bog og forlagsaftale, så de undgår nogle af de misforståelser og frustrationer, der ofte dukker op. Det gælder før, under og efter selve skrivningen.

Foredraget indeholder inspiration og praktiske tips til forberedelser, forventningsafstemning og planlægning, udvikling af plot, karakterer og sprog samt den efterfølgende redigering, henvendelse til forlag og de smertefulde afslag, som alligevel kan bruges til noget positivt. Og hvad nu, hvis forlaget siger ja tak?

Målgruppe: Unge og ældre. Forfatterspirer, skrivelystne og andre med interesse for en forfatters liv og arbejdsvilkår.

(Kan tilpasses efter behov)

SKRIV DIN BOG!
Sæt gang i skriveprocessen og gør din gode idé til en færdig fortælling

Hvor skal du starte, hvor skal du slutte, og hvad skal du gøre derimellem?

Der findes ingen facitliste, men der er heldigvis mange tommelfingerregler og væsentlige overvejelser, som kan hjælpe dig i mål med dit skriveprojekt.

I dette foredrag kommer jeg med gode råd til idéudvikling, opbygning af plot, udvikling af gode, levende karakterer, sproglige overvejelser samt fokus på historiens vigtige motor, der er med til at fastholde spændingen og dermed læserens interesse.

Målgruppe: Unge og ældre. Forfatterspirer, skrivelystne og andre med interesse for forfatterens arbejdsproces.

(Kan tilpasses efter behov og niveau)

UNDERGANG
Hvornår bryder samfundet sammen?

Jeg fortæller om mit arbejde med romanen Undergang. Om at hente inspiration fra coronapandemien, frygten og uvisheden. Om beskrivelsen af samfundssind og fællesskabets styrke eller skrøbelighed.

Hvor godt har vi klaret os? Hvor lidt skal der til, før samfundets institutioner bryder sammen? Og hvilke overvejelser gør man sig som forfatter, når man vælger at bruge pandemien som ramme for fiktion, mens pandemien stadig udfolder sig, og ingen ved, hvordan situationen ser ud i morgen?

Desuden også lidt om Niels med den dårlige mave.

Målgruppe: Unge og ældre. Alle med interesse for emnet.

(Kan tilpasses efter behov)

SKOLESKYDERI
Hvorfor skyder Charles sine klassekammerater?

Gennem mit arbejde med Sidste skoledag har jeg foretaget en omfattende research i virkelighedens skoleskyderier og gerningsmændene bag.

Romanen er inspireret af virkelige sager, manifester, artikler og undersøgelser fra eksperter og myndigheder, der har forsøgt at klarlægge skoleskydernes motiver og karakteristika. Og bogens hovedperson er skabt som en symbiose af virkelighedens gerningsmænd.

I dette foredrag fortæller jeg om skoleskyderier, gerningsmænd og motiver. Og jeg prøver at komme med et bud på årsagen til, at Charles skyder sine klassekammerater.

Målgruppe: Unge og ældre. Alle med interesse for emnet.

(Kan tilpasses efter behov)


Online-forløb

Det kan sagtens lade sig gøre at mødes, selvom man ikke kan mødes ... Et foredrag er både lærerigt, inspirerende og underholdende, også selvom man ikke sidder ansigt til ansigt. Kontakt mig meget gerne, hvis du overvejer at arrangere et online-foredrag.


Tid og pris

Et foredrag varer som udgangspunkt halvanden time, inklusive tid til spørgsmål, men indhold og varighed kan tilpasses efter behov. Derfor har jeg ikke en fast pris, men du er meget velkommen til at kontakte mig helt uforpligtende, hvis du har spørgsmål om pris eller særlige ønsker til indhold, varighed eller andet.


Download præsentation

Download præsentationen af mig og mine foredrag som PDF her.


Gratis foredrag?

Du kan søge tilskud til dit foredrag, skrivekursus eller forfatterbesøg hos Statens Kunstfond og har dermed mulighed for at få alt betalt.

Det er muligt at søge tilskud til generelle forfatterarrangementer LIGE HER.

Eller til arrangementer for børn og unge (for eksempel på gymnasier, skoler og lignende) LIGE HER.

Sådan ansøger du

- Der er to årlige frister (medio februar og medio august).
- Det er en god idé at læse hele vejledningen igennem på ovenstående links, men du skal især orientere dig efter "Hvad skal ansøgningen indeholde" -> "Honorarstøtte til forfattere [...]".
- Der finder du en kort "honorarblanket", som skal udfyldes.
- Desuden skal du bruge mit forfatter-CV, som du finder LIGE HER.
- Honorarblanket og forfatter-CV sender du via ansøgningssiden, og derefter krydser vi fingre for et positivt svar.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til ansøgningen. Men ellers er medarbejderne hos Statens Kunstfond også meget venlige og vil helt sikkert kunne hjælpe dig, hvis proceduren driller.