Klik på omslaget for at forstørre i et nyt vindue


Om bogen

Samfundet er røget på intensiv, og Fanden hytter sine.

Niels og Marie er pensionister og holder sig hjemme i rækkehuset, mens coronavirussen hærger.

Men trods påpasselighed og social distance rammer sygdommen og tvinger dem fra hinanden, og pludselig kan Niels ikke få kontakt til sin hustru.

Niels klamrer sig til troen på, at myndighederne har situationen under kontrol, men virussen er langt mere aggressiv end forventet, dødstallet stiger, og anarkiet breder sig i takt med, at samfundets institutioner bryder sammen.

Den brutale virkelighed trænger ind ad døren og konfronterer Niels med en forandret verden, og nu er han nødt til at begive sig ud på en desperat rejse og et opgør med omgivelserne og sig selv, hvis han vil gøre sig håb om at se Marie igen. Spørgsmålet er, om det allerede er for sent.

"Undergang" er en fortælling om isolation og umenneskelighed, om egoisme, anarki og et samfund i undtagelsestilstand. Men især en fortælling om kærlighed og viljen til at kæmpe for det, man holder af.

UDGIVELSESDATO: 3. juni 2021
FORLAG: Brændpunkt
SIDEANTAL: 257
ISBN: 978-87-94083-35-5


Anmeldelser

(giver ikke karakter) Lektørudtalelse, Dansk Bibliotekscenter:

"Med sit foruroligende og vedkommende emne kan både romanlæserne og spændingslæserne komme i godt selskab.

Bogen formår fint at beskrive et corona-ramt samfund, hvor intet er, som det plejer at være. På sin rejse møder Niels en befolkning, som alle er påvirkede af sygdommen og dens konsekvenser.

Sproget er let at læse, og med den fremadskridende handling lever man sig ind i Niels’ kamp for at blive genforenet med sin kone, Marie."


(5 ud af 5 stjerner) Din Boganmelder:

"Personskildringen er fuldstændig uovertræffelig god. [...] Sproget er let læseligt, sanseligt, nærværende og insisterende.

Søren Poder kan noget særligt med sproget, og fanger hurtigt læseren ind i et magisk univers, hvor læserens eneste ønske er at læse videre. Indlevelsesevnen i de personer som skildres er så realistisk, at du for en stund kan få fornemmelsen af, at du er i familie med Niels og Marie.

På intet tidspunkt efterlades du med en følelse af, at du kan holde en læsepause. Du må og skal have slutningen læst."

Læs hele anmeldelsen her


(6 ud af 6 stjerner) Fritidslæseren:

"Jeg blev opslugt af bogen og kunne næsten ikke lægge den fra mig. Emnet er “spot on, up to date”. Jeg tænker, at det er en bog, vores næste generation også vil få meget glæde af, da den giver et lille billede af den pandemi, vi befinder os midt i.

Bogen får mine bedste anbefalinger, den var gribende, spændende og giver et indblik i, hvad mennesker gør for ægte kærlighed."

Læs hele anmeldelsen her


(5 ud af 5 stjerner) Ude og Hjemme / Livet i dukkehuset:

"Undergang er en crazy roman om, hvad der sker med verden og en selv, når en pandemi rammer.

Den er skrevet i et tempo, hvor der sker meget ret hurtigt, men ikke mere, end at det er til at følge med. Jeg er vild med, at historien tager udgangspunkt i ægteskabets stabile rolle, indtil parrets verden ramler.

Fortællingen er spændende, hyggelig, crazy, spooky og fuld af virkelig sjove og finurlige personer."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) Bogsyn:

"Søren Poder har formået i den grad at indfange stemningen fra 2020, hvor alt lige pludselig var forandret.

Forfatteren inddrager i sin bog mange af de aspekter af tvivl, misinformationer, statsminister-forsikringer og manglen på lokumspapir, og hvor er det både rart og urart, men i hvert fald nødvendigt, at der bliver sat ord på, hvad det er, vi kom igennem, og hvad folk gjorde med sig selv og ved hinanden i den største krise herhjemme i generationer.

Det var det, vi var en del af, og som vi overlevede, og derfor er det vigtigt med bøger som Søren Poders."

Læs hele anmeldelsen her


(4 stjerner) Dagbladenes Bureau:

"Ved at skildre den situation, covid-19 har medført, så råt, overskrider Søren Poder til alt held det, vi har set under vores himmelstrøg, men får hermed sat tankerne i gang hos sine læsere. For hvad er forklaringen på, at vort samfund fortsat fungerer, og hvor lidt skal der egentlig til, for at det hele kommer ud af kontrol? At rejse sådanne spørgsmål i romanform fortjener ros, ikke mindst fordi Poder skriver godt."

Læs hele anmeldelsen som PDF her


(giver ikke karakter) Bogvægten:

"Så blev coronaen et litterært emne, en dystopi i stil med Pesten, Kværnen, Vejen – en fortælling om en mand, der ikke kan kende sin verden. I denne sære verden, hvor man kan blive nummer 171 i køen, når man ringer 112, drives han afsted, syg og kraftløs, for at finde sin kone.

Undergang er uhyggelig og forfærdende tæt på det, der virkelig skete [...]. Søren Poder minder os om, at vores samfund fungerer, men at vi måske ikke er så langt væk fra dystopien.

Romanen er over al måde gribende."

Læs hele anmeldelsen her


(5 ud af 6 stjerner) Cats, books and coffee:

"Undergang er en fantastisk bog, der virkelig efterlader læseren reflekterende over den situation, vores samfund lige nu befinder sig i – og hvordan man selv ville reagere, hvis det hele kollapsede.

Niels og Marie var et helt fantastisk par, der fremstod så realistiske, at man næsten kunne se dem træde ud af romanen. Deres kærlighed var så gribende, hjerteskærende og smuk, som man kun finder det hos mennesker, der har levet et helt liv sammen.

Undergang er en roman, der rammer præcis ned i nutidens rammer, hvilket gør den skræmmende realistisk. Tanken om den fine grænse mellem orden og anarki – en grænse vi vel sagtens kunne have overskredet – ligger som en truende skygge over landet."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) Please, just let me read:

"Undergang står stærkt som en rørende fortælling om en mand, der i bund og grund bare gerne vil have lov til at komme i kontakt med sin kone - hvilket af flere årsager ikke rigtigt kan lade sig gøre. Og efterhånden som desperationen stiger for at komme til at se konen igen, bliver Niels også mere villig til at tage alternative metoder i brug for at nå hende.

Det er også en roman om frustrationer og magtesløshed i kampen mod systemet - her eksemplificeret med corona, men princippet gør sig for mange gældende uanset.

Selvom historien tager afsæt i corona-pandemiens indtog i Danmark, handler den i højere grad om relationen mellem mennesker og det, der holder os sammen som samfund. Det, der gør, at hverdagen er til at holde ud for de fleste af os."

Læs hele anmeldelsen her

(5 ud af 6 stjerner) Bogens Liv:

"Niels og Marie er hyggelige, kærlige og spændende karakterer. Sammen er de noget helt særligt. Men også kampen for kærligheden er inspirerende. Niels' kamp for Marie er alt i denne bog!

Sproget er meget fængende og får historien til at fremstå meget realistisk og livagtig. Skræmmende og sørgelig er bogen dog også!"

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) My Daily Book Denmark:

"Realistisk, medrivende og dybt skræmmende.

Det er frygteligt at læse om Niels’ indlæggelse og kampen for at få vejret (man skulle tro, at forfatteren selv har prøvet det. Det var vildt realistisk). Du bliver så vred på de selvoptagede personer, som du møder i bogen. […] Og du fælder en tåre over Niels’ kamp for at finde sin Marie.

Alle mine følelser har været i spil under og nu efter endt læsning."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) Lotus Blomsterne:

"Undergang beskriver en dyb og ægte kærlighed mellem to ældre mennesker, og ikke mindst epidemien og dens konsekvenser.

Bogen er spændende og svær at lægge fra sig.

Som læser oplever man, hvordan samfundet bryder sammen, og der opstår en ligegyldighed. Alle tænker kun på sig selv. Der er ikke langt fra et roligt og stabilt liv til et liv fyldt med angst og umenneskelighed.

En bog jeg helt klart vil anbefale."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) Skriveri, bogtips og andet:

"Undergang er en skræmmende realistisk og troværdig bog.

Den giver stof til eftertanke i forhold til, hvordan man kan reagere og håndtere både sin egen tilstand og andres tilstand, når det ser allermest kritisk ud.

En rigtig realistisk og god bog, som jeg kan anbefale jer at læse!"

Læs hele anmeldelsen her


(4 ud af 5 stjerner) Litteraterne:

"Romanen skildrer troværdigt et sammenbrud af samfundet og et opblomstrende anarki, som ikke nødvendigvis ser ud som i amerikanske film, men nærmere er en stigende egoisme og ligegyldighed hos den enkelte borger.

Bogen er skrevet i et let og flydende hverdagssprog, og historien har et godt flow. Hvis du er interesseret i coronalitteratur og i ‘hvad-nu-hvis’-tankeeksperimenter, så er Undergang helt klart spændende og tankevækkende læsning."

Læs hele anmeldelsen her


(5 ud af 6 stjerner) Louises litteratur og livsstil:

"Søren Poder har sat Corona på spidsen, og selvom bogen indeholder en god portion humor, så er der også en masse dyster alvor i den, som får dig til at reflektere. For hvad er yderste konsekvens af en epidemi?

Undergang er en meget velskrevet bog med et højt tempo. Niels og Marie er så sympatiske og kærlige, at man ikke kan undgå at holde af dem, og man føler deres kærlighed til hinanden helt ind under huden. Samtidig gør bogen mig flere gange utrolig trist. Verden er i forfald, sygdommen hersker og enhver er sig selv nærmest. [...] Heldigvis repræsenterer særligt Niels håbet og næstekærligheden."

Læs hele anmeldelsen her

(giver ikke karakter) Hjaeresen_bogblog:

"Det var en meget speciel oplevelse at læse bogen, fordi det mindede lidt om hverdagen i en corona-lockdown og alligevel slet ikke.

Udover frygt og kaos er bogen også fyldt med kærlighed og en lille smule håb.

En god bog, som man blot havde lyst til at læse videre i."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) Litteraturtale:

"En skræmmende, men stærk læseoplevelse.

Romanen handler ikke om corona. Det er, udover at være en kærlighedsfortælling, en bog om menneskelige relationer, og hvad de gør ved os."

Læs hele anmeldelsen her


(5 ud af 6 stjerner) Mulles Bogblog:

"Sproget i bogen er nutidigt og fyldt med aktuelle emner, som har fyldt en del, men skrevet mere forståeligt, så alle kan være med.

Jeg var godt underholdt hele vejen igennem."

Læs hele anmeldelsen her


(giver ikke karakter) Virkelig Fiktion:

"Poder skriver så levende og let, at man glider gennem romanen. Og det er til trods for, det er en tankevækkende fortælling, som virker skræmmende realistisk og tvinger sin læser til at overveje, hvad der kunne være sket, hvis mutationerne fra start havde været endnu mere aggressive."

Læs hele anmeldelsen her


Køb "Undergang"

(Opdateret 25/1 2023 (inkl. affiliate links) med forbehold for prisændringer og udgåede varer. Fragt og evt. medlemstilbud ikke medregnet)

Køb direkte hos mig

Alle mine bøger kan også købes direkte hos mig, og hvis du gerne vil have en hilsen og/eller min signatur i bogen, så sørger jeg selvfølgelig også for det. Kontakt mig her, for at høre nærmere (du får naturligvis rabat, hvis du køber mere end én bog).