Hvorfor dræber Charles sine klassekammerater – og hvordan skriver man om det?

Jeg fortæller om processen fra idé til papir og til udgivelse af den første roman. Hvordan kommer man i gang, hvor kommer idéerne fra, og hvordan sætter man ord på dem?

Og hvorfor dræber Charles sine klassekammerater? Med udgangspunkt i virkelighedens skoleskyderier fortæller jeg om nogle af gerningsmændene, deres handlinger, skoleskydernes motiver, og hvordan de har været med til at forme bogens hovedperson.

Jeg har blandt andet holdt foredrag på Hovedbiblioteket i Herning samt på Ørum Bibliotek, i Kulturhuset Silkeborg, i Ungdomshuset Kontrast (Herning) og for medlemmerne af Dansk Journalistforbund i Midt- og Vestjylland.

Opslag om foredraget som PDF-dokument.

Sidste skoledag i undervisningen

Skoleskyderier kan være et kontroversielt emne, men desværre også meget aktuelt og især relevant for de ældste klasser i eksempelvis dansk, historie eller samfundsfag.

I ”Sidste skoledag” bliver eleverne ført ind i gerningsmandens tilværelse, hans ensomhed, isolation og oplevelse af at være udstødt, samt påvirkninger fra omverdenen: dynamikkerne i hjemmet, på skolen og blandt kammeraterne. Eleverne får dermed en forståelse for de mekanismer, der får en skoleelev til at blive skoleskyder.

Disse mekanismer vil kunne genkendes af de fleste unge, og bogen lægger dermed op til refleksion og debat om de vilkår, der præger ungdommen i dag, og hvordan disse vilkår kan føre til ekstreme handlinger.

Lærervejledning til “Sidste skoledag” som PDF-dokument eller på Materialeplatformen.

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller ønsker at booke et foredrag eller lignende. Jeg kommer også gerne forbi din skole og fortæller om bogen og skoleskyderier.

Læs om “Sidste skoledag”          [icon name=”facebook-official” class=”” unprefixed_class=””]   “Sidste skoledag” på Facebook