! ANMELDELSER

Flensborg Avis, Vejle Amts Folkeblad, Midtjyllands Avis, Herning Folkeblad m.fl.
(Læs hele anmeldelsen som PDF her):

Forfatteren har skabt ham som en slags syntese af de unge “skolemordere”, verden har set de senere år; hvem husker ikke eksempelvis tragedien på Columbine. Charles bliver således indbegrebet af disse mordere, og det lykkes virkelig forfatteren at skabe en troværdig karakter.

Romanen tager på en barsk måde og i et plausibelt råt ungdomssprog vigtige eksistentielle problemer til debat: had, tilgivelse eller hævn, tro eller nihilisme, men især empatiens afgørende betydning.

Søren Poder udfordrer med sin roman normaliteten, den nemme og trygge livsfortolkning, og det gør han godt.

Lektørudtalelse, Dansk BiblioteksCenter (Læs hele udtalelsen som PDF her):

Skoleskyderier er uhyggelige og angstprovokerende, og her har forfatteren ladet sig inspirere af tidligere skoleskyderier. Hovedpersonens tanker fremstilles på en troværdig og sympatisk måde, man får både ondt af ham og man skræmmes.

Bogrummet.dk (Læs hele anmeldelsen her):

Det er absolut lykkedes for forfatteren at skabe en troværdig karakter. Charles er beskrevet gennem sine tanker, handlinger, angsten om natten, mareridtene. Hans seksualitet, tanker, som han væmmes ved. Man får både meget ondt af Charles og skræmmes.

Det er forfatterens debutroman – en rigtig flot og velskrevet debut. Sprogligt hæver bogen sig op, der er virkelig kræset for sætningerne. Hvert kapitel indledes med et citat fra en skolemorder. Trods det skræmmende og ikke særligt opløftende emne, er det en bog, jeg helt klart kan anbefale.

Bogsyn.dk (Læs hele anmeldelsen her):

Man fornemmer, at Søren Poder virkelig har været på arbejde i sindets afkroge hos mennesker, der har det meget, meget svært med sig selv og andre.

Bogen er letlæst, sproget flyder, og vi føler med staklen, på vej mod sin udåd […] Koden til ugerningen er let at få øje på. Stoffet kan mange forfattere sikkert håndtere udmærket, mens Søren Poder forvalter det rigtig, rigtig godt.

Bogbotten.dk (Læs hele anmeldelsen her):

I romanen demonstrerer Søren Poder stor viden om de psykologiske mekanismer, der producerer en skoleskyder, og det er tydeligt, at der ligger indgående research til grund for fortællingen.

I et til tider journalistisk registrerende sprog, iblandet et troværdigt ungdomssprog, sætter romanen de måske allervigtigste eksistentielle problemstillinger blandt unge til diskussion. Hvad er livet i en verden domineret af had, hævn og mangel på tro?

I romanen udfordres megen af den vanetænkning, vi er udstyret med, og den giver anledning til refleksion.

Bookeater.dk (Læs hele anmeldelsen her):

Bogen er utrolig godt skrevet, og til tider helt uhyggelig. De tanker, Charles har, er så dystre og forskruede, og man undrer sig over, at ingen lægger mærke til det og gør noget ved det.

Det var faktisk helt forfærdeligt at læse, hvordan han nærmest drømte om at dræbe sine forældre.

Bogvægten.dk (Læs hele anmeldelsen her):

Romanen er velskrevet og turen ned ad bakke godt fortalt af Charles selv.

   “Sidste skoledag” på Facebook