Aarhus Universitet, Flemming Nielsen

Jeg vil slippe mig selv fri én gang for alle og endelig prøve at leve, bare en enkelt dag.
          – Charles Albert Ingreen

Den 5. april 1994 udførte 35-årige Flemming Nielsen det første og hidtil eneste skoleskyderi i Danmark, da han skød og dræbte to kvindelige studerende og sårede to andre på Aarhus Universitets afdeling på Trøjborg.

Flemming Nielsen gennemførte skyderiet i kantinen på Nordisk Institut klokken lidt over 11, hvor han trak et oversavet jagtgevær frem, som han havde medbragt i en sportstaske. Bagefter låste han sig inde på et toilet og begik selvmord ved at skyde sig i hovedet.

Skyderiet var kulminationen på mange års ensomhed og mental elendighed for den 35-årige gerningsmand, der havde været tilmeldt sit danskstudie siden 1986 og blev karakteriseret som evighedsstudent. Han boede på Søholt-kollegiet i Silkeborg, men han holdt sig for sig selv og blev anset for at være lidt sær, ligesom han også gjorde på studiet og i sit livs andre sammenhænge.

Politiet ransagede efterfølgende Flemming Nielsens kollegieværelse og konstaterede, at han i flere måneder op til skyderiet havde ført regnskab med de dødsfald og drab, som han læste om i aviserne. I værelset fandt de også Flemming Nielsens afskedsbrev.

Jeg kan ikke holde dette her ud, så jeg vil først slå ihjel og så stoppe min egen tilværelse.
          – Flemming Nielsen

   “Sidste skoledag” på Facebook